Sok bajt okoz a Windows 10 frissítése

Jó sokan írtak az online fórumokon, hogy a Windows 10 nemrég kiadott Évfordulós Frissítése után használhatatlanná vált a számítógépük. Sőt még olyan is volt, hogy elvesztettek ezt-azt.

Windows 10 Anniversary

A Redditen hosszú bejegyzés taglalja, hogy a telepítés után egyszerűen nem indult el a rendszer, ennek hatására sokféle módszert kipróbáltak, de egyik sem hozta a várt eredményt.

@onemoar 1/2 We need to do a clean install of Windows 10 Anniversary Update.

— Microsoft Support (@MicrosoftHelps) August 6, 2016

Volt olyan felhasználó, akinél csak egy partíció veszett el. Ezt egy ingyenes alkalmazással MiniTool Partition Wizard eszközzel lehetett helyreállítani. Egy másik fórumban azt javasolták, hogy ilyen hibánál ne használja senki se a chkdsk alkalmazás parancssorát, mert azzal minden adat helyreállíthatatlanná válthat! A Microsoft a Twitteren olyan tanácsokat osztott meg, hogy érdemes kipróbálni a rendszer teljes újra telepítését.

Windows 10 Anniversary

És elindult egy újabb botrány, a Secure Boot kiszivárgott kulcsai miatt, amely lehetővé teszi a támadóknak, hogy felnyissák a védett rendszereket.

Mi lesz még? Tettük fel mi is a kérdést. Bár nekünk, ahonnan ezt a cikket szerkesztettem a frissítés megtörtént. Mi elképzelhetőnek tartjuk, hogy a szürke Windows 10-es rendszereknél, vagy az alacsonyabb rendszer upgrade-je után történhet meg a hibák.

Például: Windowns XP-ről, Vista-ról, Windows 7-ről – Windows 10-re, majd onnan a legfőbb egy éves frissítése, elképzelhető hogy hiba történik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.