80 millió Ft-be kerül a fű Röszkénél

80 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök,  amit egy férfi autójában a röszkei határátkelőhelyen pénteken, a sofőrt őrizetbe – írja a Police.hu. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja megállapította, hogy a nyomozást egy 21 éves montenegrói állampolgár volt. A férfi 2017. szeptember 1-én délután jelentkezett belépésre személyautójával Röszke Határátkelőhelyen.

80 kilogramm a gyanusítottnál

80 kilógramm
Fotó: Police.hu

A NAV pénzügyőrei a vámvizsgálat során a jármű alvázába rejtve el a kábítószer-gyanús anyagot. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a gépkocsi bűnügyi szemléje alkalmával a jármű alváza és a környezetvédelmi tálca között elrejtve 55 csomagban összesen 40,160 kilogramm kábítószer-gyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a talált anyag marihuána, amelynek hatóanyag-tartama, súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A nyomozók magát az állampolgárt elfogását követően gyanúsítottként állították elő és hallgatták ki. Vele szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.

Erről részletesebben olvashatnak a blog oldalon keresztül ezzel kapcsolatosan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.