Egészség kategória bejegyzései

Női allergia

Egy 20 éves lány szervezete szokatlan reakciót hoz létre, ha feláll. Mindezt ritka betegség okozhatja. Poszturális ortosztatikus szindróma (POTS) néven ismert az a ritka betegség, ami miatt a szívverés nagyon szapora sebességre tudd ugrani, ha a beteg feláll. Emiatt Claudia Powell csak kerekesszékben tud közlekedni, mert valahányszor kicsit hosszasan áll, elájul.

A betegség további tünetei közé tartozik a szédülés, az izzadás, a remegés, és a szorongás, valamint a szapora szívverés. A betegek semmiféle erős fizikai cselekvést nem képes elviselni. A tünetek enyhülnek, ha az illető lefekszik, de jellemzően súlyosan korlátozzák a normális életvitelt. A női allergia amire oda kell, hogy figyeljünk igen fontos.

Bővebben a nők lapján lehet tájékozódni.

6 napig esni fog az eső

Az előre jelzések alapján 6 napig esni fog az eső az országunkban. Vasárnap rövidebb-hosszabb időszakokra kisütőt a napocska, amit sokan kihasználhattak a délelőtti nap folyamán, a délután órák eljövetelével az eső szemerkélése elérte az országunkat.

Hétfő vigyáznunk kell, mert, jelentős mennyiségű csapadékot jósolt az OMSZ, sokfelé várható eső, záporeső, és még a szél is megélénkülhet. A hajnali 3-10 Celsius fokról napközben 7-14 fokig melegedhet fel az időjárás.

Kedd hajnalban 2-8 fok várható, majd napközben további esők, záporesők jönnek el az országunkba. A legmagasabb hőmérséklet 6-13 fok körül alakulhat.

Szerdán is erősen felhős lesz az ég, és sokhelyütt várható csapadék. Marad a 6-13 fokos meleg.

Csütörtökön sem várható még javulás, csak keleten szakadozhat fel időnként a felhőzet. Eső, élénk északi szél, 5-13 fok.

Pénteken is csak átmeneti felszakadozások lehetnek a felhőzetben, eső, záporeső, a magasabb helyeken havas eső, hó is lehet. A hajnali 1-6 fokról 5-10 fokra melegszik az idő.

A kávék megragadják az embereket?

A reggeli órákban, mikor kinyitjuk a szemünk az ébresztő órák csengésére, néha azt sem tudjuk, hogy „fiú vagyok, vagy lány”. Ami biztos, hogy az álmunk megszakítása meghozza ezt az életünkben. A valóvilág beköszönte, valamint a munkába indulásunk gondolatai visszaálmosítják emberi szervezetünket. A fürdőszobába történő lépésünk alatt a villany felkapcsolása a kezünk adta reakciókat indítja el. Majd létre jön a kitágult pupillánk összehúzódása. A mosakodás, zuhanyzás, a férfiaknál a borotválkozás adta szuper folyamatok még nem ébresztenek fel minket teljes egészébe.
Kávék

Teák, kávék

Sokan teázni szoktak ezekben az időszakokban, de a kávé is megállja a helyét. Ellenben nem teljesen mindegy, hogy milyen teát, kávé fogyasztunk el a reggeli órák eljövetelekor. A boltokban a polcok megtekintése alatt teákból és kávékból nincsen óriási választékunk. Az adott gyártók termékeiből kettő-öt féle változat és más méretek találhatóak meg. A 3 plusz 1 sem olyan jó ebben az időszakban, már mint az elfogyasztása.

Ajánlásunk alapján viszont van egy olyan üzlet, ahol a teák és a kávék megragadják az embereket, mivel annyiféle termékből választhatunk a megérkezésünk után, hogy az idő csak úgy elszáll a válogatásunk alatt. A teákból a reggeli, déli, délutáni és az esti teák sokaságából válogathatunk, de a kávéknál is az adott időszak adta lehetőségek alapján vannak elrendezve. Az üzletben a világ szinte minden tájáról találhatóak termékek, de az internetes böngészés alatt is tájékozódhatunk a termékekről, ámbár a kóstolgatás a netes látogatásunk alatt sajnos még nem lehetséges. A luis.hu oldalon található meg az üzlet webáruháza.

A bolt megtekintése alatt sokkal jobban érezhetjük magunkat, de az internetes vásárlás adta lehetőség is fokozza a hangulatunkat. A teákon, kávékon kívül egyéb termékek megvásárlásba is belefoghatunk. A böngészése alatt „kiegészítők” menü alatt érhető el ez a funkció. A bögréken, csészéken kívül még teás kanalak, dobozok vallogatásába is indíthatjuk el magunkat, de meglepetésünkre szűrökkel, cukorfélékkel is találkozhatunk. Nevetni fognak, de ebben a boltban karamellás cukor is kapható.

Műanyagpalack és egészség

Sokkal jobban oda kell figyelnünk az egészségünkre a mai világunkban. A környezetünk már másabb, mint annak idején, pontosabban a 80-as években, de másabb volt az 50-es években is. A légszennyezettség az elmúlt 60 évben a kétszeresére növekedett. Oda kell figyelnünk az utazásaink során történő szemetelésre, a lakásunk, autónk tisztántartására. Ne szemeteljünk sétálásunk közben.

Kiegészítőként írjuk, hogy a műanyagpalackokból származó vegyület (BPA) biszfenol-A káros az egészségünkre, ámbár a gyártoknak sokkal jobb műanyagpalackokat gyártani, mint üveget.