Egyéb kategória bejegyzései

Nem hittük el! Bírságolni fognak hamarosan

Utána olvastunk és három részt tettünk közzé itt a blog oldalunkon. Mire is kell oda figyelnünk, mert a büntetés igen komoly lehet.

Bírságolni fognak 3 új szabály alapján

Bírságolni fog a hatóság

Tilos lesz jelezni egymásnak az út szélén álló traffipaxolók miatt.

Ennél igen csak maki ugrik a vízbe, miszerint egy kormánytag a következményében az alábbiakat terveztette elő. Bírságolni fognak az már biztos  3 pontban.

Sofőr jelzők

Az ellenőrző hatóság pénzkiadásában jelentős költségeket emésztenek fel. Ergo, kiállnak egy fix pontra mérnek, viszont rá 15 perc értelmét veszti a mérés a részükről, mert az autósok fényjelzéssel és kézjelzéssel hívják fel az autósok figyelmét. A hatóságnak ezért arrébb kell állni, ami plusz üzemanyag az állami kiadás oldalán.

Ennek hatására “Dupla” kamerarendszer lesz kiépítve számos főúton és autópályán egyaránt. Így, ha a sofőr jelez a másiknak, az ellen kamera rögzíti le, ami ugyan nem rögzít sebességet, viszont a sofőr fény HD minőségben jelez és rögzít. Ezért előfordulhat, hogy a figyelemfelhívó sofőr többet fizet büntetésére, mint a gyorshajtó gépjármű sofőrje!

Nem hittük el! Bírságolni fognak hamarosan bővebben…

Blöffölt vagy komolyan gondolta az ígéreteit Trump?

Donald Trump sikerének a titka a következő, folyamatosan olyan dolgokat mond, amikkel nem lehetett nem foglalkozni. Szinte mindegyik újság a címlapjára emelte. Pontosabban, hogy a milliárdos üzletember falat húzna fel Mexikó határára, valamint megregulázná Kínát. Ezen kívül kirugdosná a bevándorlókat, valamint a székletet is kibombázná az Iszlám Államból?

A kérdés a beiktatása után az, hogy a felháborító, veszélyes, megvalósíthatatlan, esetleg Amerika valós érdekeivel egyenesen ellentétesek a tervek. Mit fog szépen lassan elfelejteni? Íme, a legnagyobb Donald Trump ígéretek.

Donald Trump ötletei
Fotó: Ralph Freso / Getty Images Hungary | Donald Trump ötletei

Trump és a Mexikói fal?

Legismertebb tervek közé sorolandó, hogy az illegális bevándorlás megállítására falat építene Mexikó határára. Elmondása alapján a kormányzása első száz napjában megépíti a 3200 kilométeres falat. Vajon valóban nekikezd?

Mexikó fizeti a falat

Trump azt ígérte, hogy a határkerítés építése semmibe sem fog kerülni majd az amerikai népnek. A becslése szerint 8-12 milliárd dollárba kerülő falat Mexikó fogja megfizetni.

NATO gyengítése

Az egész nyugati világot megdöbbentette, amikor Trump megjegyezte, Amerika nem segítene azon NATO-tagoknak, amelyek nem fizetik be a költségvetésbe a szabályok szerint rájuk eső részt. Kijelentésében lesajnálóan idejétmúltnak, meghaladottnak nevezte a szervezetet, azt az üzenetet küldve a világnak, hogy nem sokra tartja már a második világháború utáni világrendet fenntartó szervezetet.

Kína gazdasági megregulázása

Trump azzal kampányolt, hogy az USA gazdasági gondjaiért Kína tisztességtelen gazdasági működése a felelős. Kína „csaló módon” alacsonyan tartja valutája, a jüan árfolyamát, hogy olcsóbban tudja eladni termékeit. Trump sérelmezte, hogy a kínai cégek tisztességtelen állami támogatással szereznek versenyelőnyt.

Amerika erősödik

Trump még Habony Árpádi mértékben is bámulatos gazdasági fellendülést ígért. Új hidak, utak, repülőterek épülnek, új erőműveket nyitnak. Trump víziójában Amerika az 50-60-as évek stílusában erősödik meg.

Környezetvédő érzékenykedésnek legyen vége

Újra be kell indítani a szénerőműveket, tette közzé, valamint ki kell lépni az ENSZ klímaváltozási programjából, hogy azt a pénzt amerikai környezeti beruházásokra fordítsák, mondta a kampányában. Fel kell oldani a szénkitermelési tilalmat, ahogy minden környezetvédelmi aggodalmat félresöpörve rá kell kapcsolni a tengeri olaj- és gázkitermelésre is.

Bevándorlók kitoloncolása

Azt ígérte, hogy hivatalba lépésének első órájában kitoloncolja az illegális bevándorlókat, akik már összeütközésbe kerültek az országtörvényével. Ha pedig országuk nem akarná befogadni az összesen kétmillió embert, akkor megszünteti a vízumkiadást feléjük. Trump leállítaná azokat a programokat, amelyek az illegálisan érkezettek gyerekeinek beilleszkedését, munkavállalását segítik.

Az Obamacare bezúzása

Amerika egyik legnagyobb problémája, hogy egy széles rétegnek, elegendő pénz híján nem volt hozzáférése a társadalombiztosítási rendszeréhez. Hibákkal ugyan, de ezt a helyzetet számolta fel az Obamacare bevezetése, amelyet Trump már kormányzása legelején ki akar vezetni.

Bombázás indítása

A rendkívül bonyolult közel-keleti helyzet rendezésével kapcsolatban annyit mondott az Egyesült Államok elnöke, hogy a szart is kibombázzák majd az ISIS-ból. Ez nem jelent megoldást sem Szíriában, sem Irakban, ahol még számos szélsőséges iszlamista szervezet, nép, felekezet és különböző rezsimek feszülnek egymásnak.

New York mellett Radioaktív szivárgást észleltek

A The Guradian írta ki az oldalán, hogy radioaktív szivárgást észleltek a talajvízben New York mellett egy atomerőműből, a kormányzó azonnali vizsgálatot rendelt. Az atomerőmű körülbelül hatvan kilométerre van New York belvárosától.

Radioaktív szivárgást észleltek

Radioaktiv szivargast eszleltek

A radioaktivitás mértéke az egyik mérőhelyen 65000%-kal nőtt meg: 12,300/liter-ről 8,000,000/liter-re. Az egészségügyi határérték 20,000/liter. A vállalat a szombati közleményében azt tette közzé, bár a mérések határérték fölött mérik a talajvízben, annak nincs egészségügyi, vagy biztonsági kockázata a lakosságra nézve. Hozzáteszik, több ezerszer átlépte már annak mértéke a szövetségi határértéket.

Az Indian Point nevű atomerőmű szállítja a New York energiaellátásának a 30%-át.

A szuperintelligens kártya meg bukott?

Ez az új személyigazolvány könnyebben nyomon követhető, így az állampolgárok, akiknek ilyen típusú igazolványok, szinte mindent lehet róluk tudni. Mindennek ellenére az előző kártyával szemben egy óriási bukta is van benne, mert ezzel nem utazhatunk külföldre. Az új típusú személy igazolványon kiemelték ezt a részt: „Külföldre utazásra nem jogosít”.

Ez elgondolkodtató, mivel a médiát is arra kérték, hogy mutassa be az új terméket: „Milyen jó, szinte tökéletes”. A propaganda információ alapján kényelmessebben, egyszerűbben, gyorsabban intézhetjük el a közigazgatási ügyeket.

Szuperintelligens kártya

régi_kártyák

Az új típusú személyigazolvány vizuálisan tartalmazza a velünk kapcsolatos adattartalmakat, magas biztonságú chippel is rendelkezik, amely tárolja a személyazonosító adatokat, a felhasználó döntésétől függően az ujjlenyomatokat, mindezeken kívül az elektronikus aláírás létrehozásához szükséges adatatokat, valamint a társadalombiztosítási- és adóazonosító jelüket is.

A kormányunk azzal kapcsolaton nem közölt semmit sem, hogy hiába villog bárki az új plasztikkártyájával, de legtöbb helyen hiányzik ez a fajta kártyaleolvasó rendszer. Plusz. A legnagyobb csend az, hogy a szuperintelligens technika nem ereszt ki minket a határon.

A laza szabad mozgásnak vége.

Webkamerás munkahely

A nagyon kedves munkahelyről ejtenénk itt pár mondatot, csak hogy megkedveltessük az esetleges érdeklődőkkel ezt a helyet. Ez a munkahely meseszerű lehőséggel rendelkezik. Webkamerás munkahely, amiről most beszélünk, pontosabban a munkahelyi adta otthonról fogunk írni itt a blogunkon.

Pihenőszoba

Webkamerás munkahely

A lehetőséges nagyon nagyok ezen a munkahelyen, a weboldalukon keresztül részletesen tájékozódhatunk, hogy milyen is a belépés után a munkaotthona, mi most inkább a pihenőhelyiségről fogunk pár szót közzé tenni. Maga a pihenőszoba szépen kifestett helyiségek közé sorolandó, közepén egy szép asztal található, gyümölcskosárral pótolva, majd körülötte kényelmes ülőhelyek találhatóak.

A falon egy parafatábla található, amire egyéb információkat szoktak megosztani az alkalmazottakkal, például kit mikorra várnak a munkaelvégzésével kapcsolatosan. Ezen kívül egy televízió is fent pihen a falon, ott általában zenei csatornákat szoktat nézni a pihenéstben résztvevő munkatársak.

A munka előkészületeire egy másik helyiségben van lehetőségünk, de erről majd a következő cikkben teszünk tájékoztatókat. Egy biztos, ez egy igen kényelmes munkahely, jó fizetéssel.

Wifi-je van? Akkor ennek a hírnek örülni fog

Kisebb lesz a fogyasztása a routernek, de ennél érdekesebb hírünk van a itt a magyarszaknevsor blog-ban: nagyobb lesz a távolsága a wifi eszköznek.

Az Egysült Államokban lévő Las Vegasban zajló CES 2016 szakkiállítás eddigi legérdekesebb bejelentése, hogy ez minden wifi-s eszközt érint. Ezt a Wi-Fi Szövetség jelentette be, miszerint a régóta várt új vezeték nélküli szabvány fog életbe lépni.

A 802.11ah HaLow technológia egyik előnye az, hogy használata jóval kevesebb energiafogyasztással fog megtörténni. Ez nem azt jelenti, hogy a wifijelet szóró router kevésbé hagy majd nyomot az Elektromos Művek piacán, hanem azt is, hogy a vele kapcsolatban álló eszközök, mint például a készülékek, laptopok, okosotthonos kütyük és még sorolhatnánk, akkumulátora is lassabban fog lemerülni.

 

Egyéb hírek

Ahogy azt a Propeller hírportál már megírta, ma rendkívüli ülésen módosította a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról szóló rendeletet a Fővárosi Közgyűlés. A fideszes képviselők által benyújtott  előterjesztés elfogadásával a testület többek között a felől is döntött, hogy ha a Simicska Lajos cége, a Mahir Cityposter Kft., december 31-ig nem bontja el hirdetőoszlopait tették közzé.