Internet kategória bejegyzései

Már kaphatja is az akciós híreket az árukról

Az új alkalmazás a felhasználók tartózkodási helye alapján küld el akciós ajánlatokat, de persze csak az érdeklődési körbe passzolókat. A fejlesztésben egy állami alap is lát fantáziát.

A 2014-es alapítású szegedi startup mobil alapú vásárlásösztönző megoldásaiba 60 millió forinttal szállt be a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. A BCONSHOP-pal együtt. Ugyanakkor az üzletek alacsony költséggel üzemeltethető rendszeren keresztül szólíthatják meg játékos formában a célközönségüket. Érdekesség képpen a személyes adatok ismerete nélkül elemezve a vásárlási szokásokat hajtja végre a rendszer.

A vásárló az alkalmazás letöltése után regisztrálhat, majd ezek után beállíthatj a számára legrelevánsabb érdeklődési köröket, mint például ruházat, elektronika, bútoripar. Maga a rendszer ezután kiválogatja az ügyfél számára a legjobb, leginkább személyre szabott ajánlatokat. Így a felhasználó beállításainak és ezen felül pillanatnyi földrajzi helyzetének megfelelően juttatja el a részére egy listában. Míg a hasonló alkalmazások GPS-t használnak az álláspont meghatározásához, a BCONHUNT fejlesztése egy alacsony energiaigényű Bluetooth technológiát alkalmaz.

Akciós termékekről hírek

A rendszer az üzletekben elhelyezett, Bluetooth alapú, iBeacon nevű jeladó segítségével határozza meg a vásárló tartózkodási helyét. Ezek után értesítést küld az kedvezményes vásárlási lehetőségekről, a közelben járó felhasználó részére. Így a vevő korábbi preferenciái alapján, a helyszínen dönthet a vásárlásról. A fejlesztés kiváló vevőszerző megoldást jelent többek között az élelmiszert, ruházatot, a kozmetikumokat, a gyógyszert, könyveket, a cipőket ás sportfelszerelést, háztartási cikkeket és nem utolsó sorban az órát és ékszereket értékesítő kereskedelmi egységek számára.

Sok bajt okoz a Windows 10 frissítése

Jó sokan írtak az online fórumokon, hogy a Windows 10 nemrég kiadott Évfordulós Frissítése után használhatatlanná vált a számítógépük. Sőt még olyan is volt, hogy elvesztettek ezt-azt.

Windows 10 Anniversary

A Redditen hosszú bejegyzés taglalja, hogy a telepítés után egyszerűen nem indult el a rendszer, ennek hatására sokféle módszert kipróbáltak, de egyik sem hozta a várt eredményt.

@onemoar 1/2 We need to do a clean install of Windows 10 Anniversary Update.

— Microsoft Support (@MicrosoftHelps) August 6, 2016

Volt olyan felhasználó, akinél csak egy partíció veszett el. Ezt egy ingyenes alkalmazással MiniTool Partition Wizard eszközzel lehetett helyreállítani. Egy másik fórumban azt javasolták, hogy ilyen hibánál ne használja senki se a chkdsk alkalmazás parancssorát, mert azzal minden adat helyreállíthatatlanná válthat! A Microsoft a Twitteren olyan tanácsokat osztott meg, hogy érdemes kipróbálni a rendszer teljes újra telepítését.

Windows 10 Anniversary

És elindult egy újabb botrány, a Secure Boot kiszivárgott kulcsai miatt, amely lehetővé teszi a támadóknak, hogy felnyissák a védett rendszereket.

Mi lesz még? Tettük fel mi is a kérdést. Bár nekünk, ahonnan ezt a cikket szerkesztettem a frissítés megtörtént. Mi elképzelhetőnek tartjuk, hogy a szürke Windows 10-es rendszereknél, vagy az alacsonyabb rendszer upgrade-je után történhet meg a hibák.

Például: Windowns XP-ről, Vista-ról, Windows 7-ről – Windows 10-re, majd onnan a legfőbb egy éves frissítése, elképzelhető hogy hiba történik meg.

Informatikai munkálatok elvégzése

A mai világunkban az informatikai munkálatok igen széles körben vannak. Ez alatt legfőbb képen a weboldal készítés és adminisztrátori munkákat, biztonságimentések, hardware eszközök javítása teszi ki. Így ezen információk teszünk közzé az oldalunkon keresztül, így reméljük segítünk Önöknek az esetleges információkkal a fórumon keresztül.

munkalatok

Weboldal készítési munkálatok

A weboldal készítés nem olyan egyszerű, mint ahogyan mostanában az internetböngészése alatt tapasztalunk. Vannak site-ok, ahol havonta kell fizetnünk a weboldalért amit elkészítünk, úgy mint az Office alkalmazásában, ugyan is a Microsoft erre már évekkel ezelőtt gondolt. De az oldal minőségéről, mobilbarát felépítéséről egy szót sem ejtettünk, viszont sajnos vagy sem, a mai világunkban elhanyagolhatatlan a mobilbarát oldalak megjelenítése, plusz a böngészőkkel történő kompatibilitása sem.

Adminisztrátori munkálatok

Ennél a már meglévő adatok legépelése, másképpen az adminisztrálása történik meg. Ezen munkálatokat leginkább a webáruházak üzemeltetése alatt javasoljuk, ámbár a raktári készletek adatkezelése is ide sorolandó.

Biztonságimentések

Ebben a munkakörben sok ismerősöm tevékenykedik már igen rég óta. Hogy mire is van szó? A vállalkozások, vállalatokhoz szoktak elmenni, és a weboldaluk karbantartásán kívül, biztonságimentéseket végeznek el SSD, és Pendrive eszközök segítségével. A mentések után karbantartási műveletek elvégzését is biztosítják.

Hardware eszközök javítása

Ez már egy ritkább munkakör, ahol a már meglévő eszközök, ez alatt a LAPTOP-kat, a mobileszközöket, asztali gépeket, nyomtatókat értjük. Ezen munkálatok alatt a munkavégzőjének nagyon-nagy türelemnek kell érvényesülnie a munkálatok elvégzése alatt.

Keresőoptimalizálás: frissült

A SEO-k számára az egyik legfontosabb útmutató az úgynevezett Google okmánya, amelyet a websiteok kézien ellenőrző értékelőknek készített. A Google külső cégeken keresztül igen sok értékelőt alkalmaz, akiknek a legfontosabb feladatok az, hogy weboldalakat értékeljenek a rendszerszámára.

A keresőrendszerek királya a keresőoptimalizálás adta útmutató szivárogtatott ki – nyilvánosságra hozta a 160 oldalas útmutatót, és ígéretet tett rá, hogy rendszeresen frissíti azt. Néhány nappal ezelőtt ismét frissült az útmutató, és kisebb-nagyobb dolgokban változott is. Jennifer Slag nagyon részletes útmutatót készített arról, hogy mi módosult a 2015. novemberi verzióhoz képest.

Keresőoptimalizálás: weboldal információ

Talán a legfontosabb egy új szövegrész, ami meghatározza, hogy mi a legfontosabb a weboldalak érékelésekor.

  1. az url részének minősége és mennyisége
  2. weboldal tájékoztatás
  3. weboldal hírneve
  4. szakértelem, tekintély és nem utolsósorban megbízhatóság

A Google majd tovább hangsúlyozza a szakértelem, a megbízhatóságot és a tekintélyeséget. Ezzel kapcsolatosan részletesebben tájékozódhatunk a blogos oldalunk forgalmazójánál, ámbár az internet böngészése alatt az angolos dokumentációhoz is hozzáférhetünk a rendszerében.

 

Szaknévsor manapság

Az internetes böngészők száma igen csak megemelkedett az elmúlt évek alatt, mivel most már az úgy nevezett okos telefonok használata alatt is tudunk a weboldalakon böngészni. Így a régebben cégnyilvántartási rendszerek teljes mértékben átalakultak, úgy ahogyan mi is itt a szaknévsor oldalán.

De ott inkább érdekes szolgáltatásokkal zaklatják a vállalkozásokat. Ilyen a G térképben való részvétel. Mi itt az oldalunkon inkább a keresőoptimalizálás felé nyitottuk meg ezt a blogos oldalt. Az az, inkább cikkeket írunk a vállalkozásokról, vagy csak szimplán írunk cikket, de mindezt azért, hogy az oldalunk látogatottsága ne csökkenje le a 0-s napi böngészők listájába.

 

Wifi-je van? Akkor ennek a hírnek örülni fog

Kisebb lesz a fogyasztása a routernek, de ennél érdekesebb hírünk van a itt a magyarszaknevsor blog-ban: nagyobb lesz a távolsága a wifi eszköznek.

Az Egysült Államokban lévő Las Vegasban zajló CES 2016 szakkiállítás eddigi legérdekesebb bejelentése, hogy ez minden wifi-s eszközt érint. Ezt a Wi-Fi Szövetség jelentette be, miszerint a régóta várt új vezeték nélküli szabvány fog életbe lépni.

A 802.11ah HaLow technológia egyik előnye az, hogy használata jóval kevesebb energiafogyasztással fog megtörténni. Ez nem azt jelenti, hogy a wifijelet szóró router kevésbé hagy majd nyomot az Elektromos Művek piacán, hanem azt is, hogy a vele kapcsolatban álló eszközök, mint például a készülékek, laptopok, okosotthonos kütyük és még sorolhatnánk, akkumulátora is lassabban fog lemerülni.

 

Keresőoptimalizálás

A mai világunkban a weboldalak elkészítése nem egyszerű feladatok közzé sorolandó, pontosabban már nem csak sima kockák elhelyezése, esetleges kattintások szimplán a menüben típusú munkákba sorolandó a weboldalkészítési munka. Most már a sima weboldal kevésnek bizonyul, nem foglalja le az internetes böngészőket, így ha vállalkozásról van, szó kevesebb megkeresésre számíthat a delikvens cég.

A szimpla HTML besorolású oldalakon kívül már CMS típusú weboldal elkészítését is el szokták vállalni a vállalkozások, úgy, hogy az igényeknek megfelelően végzik el a munkákat, de arra oda kell figyelnünk, hogy a vállalkozás, vagy magán ember megbízható e a munka elvégzésére, mert a mai világunkban, napról-napra kell fejlődnie minden munkavállalónak, de ez nem mindig történik meg.

Nem csak CMS mód alapján kell weboldal készíteni, nem csak szimpla HTML alapján, hanem az igényeknek megfelelően.

keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás

A PAG-NET Informatikai Bt., próbál lépést tartani az idővel, ámbár a Betéti Társaságnál is vannak elforduló hibák, de mindig kijavítják a hibákat, az igényeknek megfelelően. Már több éve foglalkozik a vállalkozás weboldalak elkészítésével, és mindezeken kívül a keresőoptimalizálással, ami nem egy egyszerű feladatokat igénylő munkafolyamatokból. A régi időkben egyszerűbb volt a SEO, de most már több feladatokból álló munkafolyamat.

A keresőoptimalizálás nem csak hivatkozásépítésből áll, hanem tökéletes cikkek megjelenítéséből, plusz, nem teljesen mindegy, hogy a cikket hová írják, mennyit írnak róla. A linképítés már nem csak az adott weboldal elérhetőségének kiírásából áll. Mindezeken kívül, ha cikket írunk le kell tudunk ellenőrizni, hogy a mondatot amit leírunk nem egy másik oldal tartalmából való. A cikkek megírásán kívül az adott weboldal META adatainak módosítása is szükségeltetik.

A több éves munka tapasztalat, egy fórumban való részvétel emeli ki a PAG-NET-t. Referencia munkái között szerepel a Német anya vállalat magyarországi képviselete. Pontosabban, a Butzbach Hungária Kft. Az akkumulátorokkal foglalkozó Autó-System Kft., weboldala és még sorolhatnánk az általuk elvégzett munkákat, amibe a Bt., munkássága tartozik. Ne feledjék nem most kezdték el a keresőptimalizálás munkafolyamatait, így tapasztalat terén pontosak.

 

 

Gyorsuló internet

A magyarkormány úgy döntött, hogy 2018-ra a hazai szélessávú internet működését elvégzi, így mindenhol lesz gyorsuló internet.

Solymár Károly Balázs közzétette, miszerint 883 ezer magyarországi háztartásban nem érhető el a legalább 30 megabites szolgáltatás, de ezek közül mintegy félmillió hozzáférését önkéntes vállalásként biztosítják a szolgáltatók. A fejlesztésre 68 milliárd forintnyi vissza nem térítendő és 10 milliárdos visszatérítendő forrás áll rendelkezésre, és van olyan térség, ahol a költségek 90 százalékát pályázati forrásból fedezhetik – tette közzé.