Oktatás kategória bejegyzései

1 millió feletti fizetés alapnak számít a szakmában

A startup megközelítőlegesen a 40 százaléka szerint nehezebb lett tavaly szoftverfejlesztőt találni az országunkban a szakmában. A sikert ezzel kapcsolatosan a személyes kapcsolatokon keresztül tudjuk elérni. A legkeresettebbek a Java-, a .NET-fejlesztők, az UX designerek és meglepő de még az adattudósok (data scientist). Ez derül ki az IseeQ fejvadászcég által végzett gyorsfelméréséből, amit a hétfői Világgazdaság idéz.

A szakmában alapnak számít

informatikai szakmában nagyobb fizetés

Meglepetés, mert akinek négy éves tapasztalata van, már szinte természetes az 1 millió forint összeg feletti fizetése. A megkérdezett vállalkozások közel 17 százaléka 10 % felett emelte a béreket, 58 százaléka az 1–10 százalékos sávban növelte a fizetést, nem utolsó sorban 25 százaléknál nem változott semmi sem.

1 millió feletti fizetés alapnak számít a szakmában bővebben…

Esti ingyenes OKJ képzés

Meglepetésükre vannak OKJ képzés Budapesten, az országunk fővárosában. Viszont ne felejtsük el, hogy az ingyenes oktatásra akkor vagyunk jogosultak, ha még nincs államilag finanszírozott (OKJ-s) szakmája. Vagy ha csak egy államilag fedezett szakmát szereztünk meg eddig. Az esti ingyenes OKJ-s képzéseknél nincs korhatár meghatározás!

OKJ képzés besorolása

Azt azért ne felejtsük el, hogy a képzés 2 év, aminek a díja 0 forint. Azt viszont ne felejtsük el, hogy ezek az ingyenes képzések hétköznap, esti tagozatban történnek meg. Sőt, és ez igen fontos, hogy Estis diákigazolványra is jogosultak lesznek. Az oktatás alatt magas színvonalú oktatásban részesülnek, aminek köszönhetően piacképes szakmákat tanult. Sokkal könnyebben tudjuk felvenni a versenyt a  munkaerőpiacon.

Érettségi utáni szakképzések a következők: Elektronikai technikus, Erősáramú elektrotechnikus.

Szakiskolai szakképzéssel, vagy befejezett 10. osztállyal az alábbi képzésekben vehetünk részt: Elektromos gép- és készülékszerelő, Elektronikai műszerész, Gépi forgácsoló, Hűtő- és légtechnikai rendszerszerelő, Villanyszerelő!

Bourbon kreatív konyha

A nyáron vannak oktatások, tanfolyamok, de a főzőcskézéssel kapcsolatosan nem igazán. A Bourbon kreatív konyha igen érdekes oktatásokat tart az érdeklődők irányába. Legyen szó a Mediterán kenyér készítéséről, a Thai vacsora adta élményekről, a Sushi alapokról. Egy biztos, itt az érdekességek megtanulása igen kellemes környezetben, jó oktatók részévételével történik meg.

Bourbon kreatív konyha

Bourbon kreatív konyha

Az itt lévő aktív kurzusokról a Bourbon kreatív konyha weboldalán értesülhetünk. Általában egy napos egy oktatás, de gyakorta vannak több naposak is. Persze nem csak tanítással foglalatoskodnak, hanem Céges, vagy vállalati rendezvények lebonyolításával is, amit az igények alapján szoktak lebonyolítani. De leány és legénybúcsú rendezvény is szoba jöhet – tették közzé az oktatok a kérdésünkre. Ezen felül szakmai tréningek és egyéb gyermek táborokra is jelentkezhetnek az érdeklődők.

Németországi kultúra

A kultúrák alapján tudták, hogy a Németországi kultúra alapján a „Költők és gondolkodok földjének hívják”? A világ kulturális örökségéhez a németek jelentős mértékben járultak hozzák. Vannak híres zeneszerzőik (Beethoven, Bach…), költőik (Goethe, Schiller), teológusai (Luther).

Németország nagyon régóta élő települések közé sorolható, pontosabban az Észak-Romai császárságba tartozó régió. A kultúra ezen a vidéken nagyon régre sorolható be.

Az oktatás kiemelkedő szinten történik meg.