Szabadidő kategória bejegyzései

A munkaszüneti napra szükségünk van?

A vállalkozások nem igazán örülnek Orbán Viktor múlt heti bejelentésének, miszerint 2017-től a nagypéntek munkaszüneti nap lesz, mert ő szerintük GDP-ben mérhető veszteség érheti majd a magyar gazdaságot. Közben a cégeknek is van egy csomó bajuk. Valójában viszont nemzetközi példák alapján sem lehet megmondani, hogy milyen hatása lesz a plusz szabadnapnak a gazdaságunk területén.  Az is előfordulhat, hogy pozitív eredménye lesz ennek.

A gyáriparnak ez nem tetszik, hogy Orbán Viktor szabadnapot hirdetett nagypéntekre. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a magyar gazdaságra és a vállalkozásokra nagy nyomás hárul a nemzetközi versenytársak részéről. Íme, egy plusz munkaszüneti nap és csökkenhet a GDP, de becslések szerint mintegy 0,3-0,4 százalékkal történhet meg.

Munkaszüneti nap elleni vélemények

” Különösen rosszkor jönne ez az intézkedés az egyre általánosabbá és súlyosabbá váló munkaerőhiány miatt, hiszen így az éves munkaidőalap, mintegy fél százalékkal csökken… ” – tették közzé.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) sem támogatja ezt ” a kizárólag vallási szempontból igazolható elgondolást, amely derült égből villámcsapásként, előzetes egyeztetés nélkül, tovább terheli az amúgy is nehéz helyzetben levő vállalkozásokat “.

A VOSZ azt is kifogásolta, hogy nem kérdezték meg az embereket a döntés előtt, ugyanis ” ha legalább őket megkérdezték volna, lehet, hogy a szenteste vagy szilveszter okán választottak volna inkább pihenőnapot”. A véleményük az, hogy ez baromság. A vonat akkor is megy, a tűzoltóság is üzemel, a rendőrség készenlétben van, és még sorolhatnánk. Ez mindig is így volt, vagy azt szeretnék, hogy minden legyen zárva? Semmi se üzemeljen?

Mennyire fokozódik a nemzetközi helyzet?

Ha az intézkedés megítéléséhez szeretnénk támpontokat szerezni, érdemes megnéznünk, hogy mekkora az emlegetett “nemzetközi nyomás” ami rajtunk csattan. Érdemes odafigyelnünk, miszerint a nemzetközi összehasonlításban soknak, vagy kevésnek számít-e a munkaszüneti napok száma Magyarország részére.

Munkaszüneti nappal bővültünk

A Telegraph korábbi gyűjtéséből kiderül, Magyarországon viszonylag kevés a munkaszüneti napok száma. A tavaly 8 munkanappal Hollandiával együtt gördültünk, Angliával és Wales-szel egy csoportban majdnem a lista utolsó helyén voltunk Mexikó előtt, ahol csak 7 munkaszüneti nap volt a múlt év folyamán.

Versenyképességi szempontjából viszont sokkal fontosabb, hogy a legfontosabb exportpiacainkon mekkora hátrányt.

A legnagyobb exportpiacunkon Németországban egy nappal több szabadnap volt tavalyi évben, még Romániában is. Szlovákiában sokkal több munkaszüneti nap van, mint Magyarországon, összesen 13, sőt még Ausztriában is 12 munkaszüneti napjuk volt, Olaszországban és Franciaországban pedig 11.

Miben fáj ez nekünk?

Az MGYOSZ a GDP 0,3-04 százalékának kiesését becsülve helytelenítik ezt az intézkedést. Sőt a nemzetközi példák alapján inkább az látszik, hogy nagyon nehéz pontosan megmondani, hogy milyen hatása van ennek a gazdaságunkra.

Vízállás termékei

A kirándulás alatt gondolkodtunk már azon, ahogy fotókat készítsünk, vagy esetlegesen, ha bármi történne velünk, a mentő egységek megtalálnak minket? Gondolkodtunk már ilyen eszközökön? Sokan igen, sokan nem. Az eszközök összeférők a biciklikkel, erősek és biztonságosak.

A szolgáltatónak vannak termékei, amiket 3 az egyben rendszer szerint értékesítenek. A terméket a weboldalukon keresztül könnyen megtaláljuk az Accessories menü pont alatt. Ott még kiegészítő termékek között is válogathatunk, persze itt is az igények szerint. A készülékünket ezen eszközökbe könnyedén el tudjuk helyezni, majd a védelem alá tudjuk vetni az Aquajam-nél megvásárolt Armband termékeit.

Ez az Armband termék 10 méter mélységik tudja védeni a készülékünket, plusz megfelel az összes iPhone készülékkel, beleértve az Iphone 6-ost is. A termék használatakor teljes érintőképernyő funkcionalitásával rendelkezik.

A szolgáltatóról, pontosabban a kereskedőről néhány szót ejtenénk itt a szaknévsor blogjában. Több éve vannak a piacon, és ami nagy említést érdemel a részünkről, a világunkban kereskednek a termékeikkel. Több magyar, több amerikai, sőt sok francia szolgáltató is kereskedik a termékeikkel. A nem régiben módosított weboldaluknak köszönhetően már az internet segítségével is megrendelhetjük a termékeiket. Remélhetőleg a magyarszaknévsor oldala is segít neki, hogy nagyobb forgalomnak örvendjenek a www oldalukkal.

armband white

Pontosabban a termékük használata nagyon is fontos a kirándulásunk alatt, vagy a csónakázás, kajakozás, síelés, szőrözés adta kalandok alatt. Egy valamire az internet világa alatt érdemes odafigyelnünk, miszerint csak angolul érhető el az oldaluk. Ámbár nagyon egyszerűen van felépítve, könnyedén olvashatóak az tájékoztatók a termékekről, a méretek is adottak, a funkciók és még a vízállás lehetőségeiről is széleskörű tájékoztatásokat tesznek közzé az internet segítségével.

Összeségében. A termékeik nagyon is megérik a vásárlási kockázatot bárki részéről, a termékeket nagyon sok helyen használhatjuk a természetadta lehetőségeinkhez mérten. A jótállás e termékekre is igaz, a vásárlásunk megkezdésétől számítva. És aki az új termékek, esetleg a neten történő vásárlások adta kedvezményekről szeretne tájékoztatást, az oldalukon történő feliratkozásban meg tehetjük.

 

Téli szünet

Az országunkban a téli szünet beköszöntével, a sportcsarnokban többféle sportolási lehetőséggel várják a mozogni vágyó gyerekeket. A fiatoknak, az ünnepek alatt is biztosítják a sportolási lehetőségeket országunk szinte egész területén. Széles a kínálat, lehet kézilabdázni, focizni, kosárlabdázni, tollasozni és floorballozni is. A szünet alatt sokféle vannak lehetőségek, ezzel kapcsolatosan az internet böngészés a segítségünkre lehet, hogy hol, merre, milyen lehetőségek találhatóak meg.