Szolgáltatás kategória bejegyzései

Posta állta a sarat karácsonyi ünnepi kézbesítéseknél

A posta operatív vezérigazgató-helyettese beszélt az Origón, pontosabban magyarázta el, hogy miért is késtek a feladott küldemények, levelek a karácsonyi csomagok az ünnepek alatt. Sőt, legutolsó sorban a Magyar Posta hibájából történt meg ez. Majláth Zsolt véleménye szerint nincsen olyan karácsonyi csomag, amely ne érkezett volna meg a címzetthez. Hacsak nem olyan külföldről érkező küldeményről van szó, amely még nincs az országunkban, tette közzé.

A posta védekezett

Nagyon hosszú interjúban magyarázta el január 15.-én hétfőn a Magyar Posta operatív vezérigazgató-helyettese az Origo képviselőjének, hogy a posta valójában állta a sarat karácsonykor (még ha jelen pillanatban is útban vannak olyan csomagok, akkor is). Biztos, ami biztos, célhoz értek. A postások még december 24-én is kézbesítettek.

Erre azért megkérdeztük volna tőle, hogy december 24. félnapos munkanapnak számít vagy sem? Viszont félig igaza van, mert szombatra eset a Szent Este.

Azt is mondta a kérdésekre, hogy az előző év végéhez képest 30 százalékkal több csomagot kellett kézbesíteniük, ehhez jött még az Erzsébet-utalványok eljuttatása is, ami 2,6 millió címzetthez történt meg. Az utalványok 15 százaléka a letéti postán vette le a lábát.

Egyetemisták gazdag szeretőt keresnek

Hogy miképpen alapul a világunk, arról néha fogalmunk sincsen. Ellenben eléggé sokszor találkozhatunk olyannal ahol az egyetemisták gazdag szeretőket keresgélnek.

Én a királyommá tudlak tenni, ha te engem királynővé teszel. Mert a mosogatólány nem párja egy királynak. Add meg nekem mindazt, ami egy nőnek szükséges, és akkor én is mindent megadok, ami egy férfinak szükséges.

Ezt az idézetet egy rendhagyó online társkereső egyik felhasználójának profiljáról tette közzé az index november 18-ai hírei között. Ezt a profilt a puncs.hu internetes oldalról másolta le a hírportál.

Egyetemisták külföldön is

Külföldön már elterjedt műfaj ez a fajta tevékenység, de Magyarországon csak most indult az első  „sugar-kapcsolatok” összehozására szolgáló webdesign.

Egyetemisták munkát keresnek
fotó: index.hu

Az oldal sugar baby szempontjából egyértelműen a diákokra céloz ez a szolgáltatás, amivel feltehetőleg nem lőnek nagyon mellé. Az országokban, ahol már bejáratott a műfaj, a felhasználók jókora részét teszik ki a felsőoktatásban tanuló, sugar daddyre vadászó leányzók.

A legnagyobb regisztrálóval rendelkező portál a SeekingArrangement, ahol a saját statisztikájának felméréséből kiderül, hogy egyre elterjedtebbé válik a diákok közt ez a fajta párkapcsolat. 2010-es évben még csak 79 ezer egyetemista felhasználójuk volt, ez mára 1,9 millióra nőtt ki magát világszerte.

Magyarországon ennyire nem vészes a helyzet, de az tény, hogy az elmúlt pár évben az egyetemre járás költségei jócskán megemelkedtek az elszaladó albérletárakkal együtt. De a véleményük az, hogy még nem annyira. Itt inkább a saját állomviláguk lebeg a szemük előtt.

Ne feledjük tehetős nőkét nem vonzó ez a lehetőség

A sugar-kapcsolatok propagálása aktívan hozzájárul a hagyományos férfi-női szerepek megerősítésééhez, azaz a nők anyagilag kiszolgáltatott helyzetben tartásához. Erre a csattanós válasz úgy hangzik a részükről, hogy nem csak férfiak lehetnek az anyagi biztonságot nyújtó, idősebb fél szerepében. Így regisztrálhatnak a fiatalokat kereső sugar mommyk is az oldalakon.

Sugar mommy

Az index a cikk megírása előtt próbaképpen regisztrált a portálon két álprofilt: az egyiket egy sugar daddy, a másikat egy sugar baby volt. Néhány nap elteltével a női profil postaládája már tíz fölötti érdeklődő levélnél járt, a férfiébe csupán egy kérés futott be a privát fotók megtekintéséért.

Hová tartunk?

A cég ahol már hazánkban is regisztrálhatunk a saját magukról közölt adatokkal, ott egy hónappal az indulásuk után már kétezer társkereső regisztrálhat az oldalunkra, és ha Magyarországon beindul az üzlet, 2017-ben nem kizárt, hogy a külföldi terjeszkedés lehetősége is eluindul.

Sok bajt okoz a Windows 10 frissítése

Jó sokan írtak az online fórumokon, hogy a Windows 10 nemrég kiadott Évfordulós Frissítése után használhatatlanná vált a számítógépük. Sőt még olyan is volt, hogy elvesztettek ezt-azt.

Windows 10 Anniversary

A Redditen hosszú bejegyzés taglalja, hogy a telepítés után egyszerűen nem indult el a rendszer, ennek hatására sokféle módszert kipróbáltak, de egyik sem hozta a várt eredményt.

@onemoar 1/2 We need to do a clean install of Windows 10 Anniversary Update.

— Microsoft Support (@MicrosoftHelps) August 6, 2016

Volt olyan felhasználó, akinél csak egy partíció veszett el. Ezt egy ingyenes alkalmazással MiniTool Partition Wizard eszközzel lehetett helyreállítani. Egy másik fórumban azt javasolták, hogy ilyen hibánál ne használja senki se a chkdsk alkalmazás parancssorát, mert azzal minden adat helyreállíthatatlanná válthat! A Microsoft a Twitteren olyan tanácsokat osztott meg, hogy érdemes kipróbálni a rendszer teljes újra telepítését.

Windows 10 Anniversary

És elindult egy újabb botrány, a Secure Boot kiszivárgott kulcsai miatt, amely lehetővé teszi a támadóknak, hogy felnyissák a védett rendszereket.

Mi lesz még? Tettük fel mi is a kérdést. Bár nekünk, ahonnan ezt a cikket szerkesztettem a frissítés megtörtént. Mi elképzelhetőnek tartjuk, hogy a szürke Windows 10-es rendszereknél, vagy az alacsonyabb rendszer upgrade-je után történhet meg a hibák.

Például: Windowns XP-ről, Vista-ról, Windows 7-ről – Windows 10-re, majd onnan a legfőbb egy éves frissítése, elképzelhető hogy hiba történik meg.

Informatikai munkálatok elvégzése

A mai világunkban az informatikai munkálatok igen széles körben vannak. Ez alatt legfőbb képen a weboldal készítés és adminisztrátori munkákat, biztonságimentések, hardware eszközök javítása teszi ki. Így ezen információk teszünk közzé az oldalunkon keresztül, így reméljük segítünk Önöknek az esetleges információkkal a fórumon keresztül.

munkalatok

Weboldal készítési munkálatok

A weboldal készítés nem olyan egyszerű, mint ahogyan mostanában az internetböngészése alatt tapasztalunk. Vannak site-ok, ahol havonta kell fizetnünk a weboldalért amit elkészítünk, úgy mint az Office alkalmazásában, ugyan is a Microsoft erre már évekkel ezelőtt gondolt. De az oldal minőségéről, mobilbarát felépítéséről egy szót sem ejtettünk, viszont sajnos vagy sem, a mai világunkban elhanyagolhatatlan a mobilbarát oldalak megjelenítése, plusz a böngészőkkel történő kompatibilitása sem.

Adminisztrátori munkálatok

Ennél a már meglévő adatok legépelése, másképpen az adminisztrálása történik meg. Ezen munkálatokat leginkább a webáruházak üzemeltetése alatt javasoljuk, ámbár a raktári készletek adatkezelése is ide sorolandó.

Biztonságimentések

Ebben a munkakörben sok ismerősöm tevékenykedik már igen rég óta. Hogy mire is van szó? A vállalkozások, vállalatokhoz szoktak elmenni, és a weboldaluk karbantartásán kívül, biztonságimentéseket végeznek el SSD, és Pendrive eszközök segítségével. A mentések után karbantartási műveletek elvégzését is biztosítják.

Hardware eszközök javítása

Ez már egy ritkább munkakör, ahol a már meglévő eszközök, ez alatt a LAPTOP-kat, a mobileszközöket, asztali gépeket, nyomtatókat értjük. Ezen munkálatok alatt a munkavégzőjének nagyon-nagy türelemnek kell érvényesülnie a munkálatok elvégzése alatt.

LA-NA TECHNIK Építőipari vállalkozás

Országunkban történő építőipari munkálatokkal a LA-NA TECHNIK Építőipari vállalkozás ajánlását fogjuk a szaknévsor oldalán közzétenni. Röviden a cég alapulása több mint tíz éve történt meg, ámbár a tapasztalat a munkálatokkal kapcsolatosan több mint 20 esztendő. Ennek köszönhetően a vállalat igen érdekes referencia munkálatok bemutatásával büszkélkedhet az érdeklődők felé.

LA-NA TECHNIK és munkái

LA-NA TECHNIK
LA-NA TECHNIK MÉLYÉPÍTÉS

A referencia munkák között az alábbi építőipari területek azok, amikről érdemes egy pár mondatott írnunk itt a blog oldalunkon. M4-es METRÓ Budapest, Kelenföldi vasúti pályaudvar Etele téri végállomási részénél történő munkálatok elvégzése, pontosabban mélyépítési munkálatokat végeztek el. Bevásárló áruház szerkezetépítésében is részt vett az építőipari vállalkozás a munkálatok elvégzésénél, Miskolcon és Maglódon. De az előző évben 2015, négylakásos társasház szerkezetépítési munkáiban is részt vet.

Megkérjük az oldalunk olvasóit, hogy tegyék meg az oldaluk meglátogatását, ezzel a vállalkozás weboldalának a népszerűsítési munkálataihoz járulunk hozzá, ugyanis a keresőbarátrendszerek külön-külön jutalmazzák azon oldalakat, ahol naponta x+1 számú látogatottságot érünk el a LA-NA TECHNIK Építőipari vállalkozás részére. Kellemes böngészést kívánunk.

Webkamerás munkahely

A nagyon kedves munkahelyről ejtenénk itt pár mondatot, csak hogy megkedveltessük az esetleges érdeklődőkkel ezt a helyet. Ez a munkahely meseszerű lehőséggel rendelkezik. Webkamerás munkahely, amiről most beszélünk, pontosabban a munkahelyi adta otthonról fogunk írni itt a blogunkon.

Pihenőszoba

Webkamerás munkahely

A lehetőséges nagyon nagyok ezen a munkahelyen, a weboldalukon keresztül részletesen tájékozódhatunk, hogy milyen is a belépés után a munkaotthona, mi most inkább a pihenőhelyiségről fogunk pár szót közzé tenni. Maga a pihenőszoba szépen kifestett helyiségek közé sorolandó, közepén egy szép asztal található, gyümölcskosárral pótolva, majd körülötte kényelmes ülőhelyek találhatóak.

A falon egy parafatábla található, amire egyéb információkat szoktak megosztani az alkalmazottakkal, például kit mikorra várnak a munkaelvégzésével kapcsolatosan. Ezen kívül egy televízió is fent pihen a falon, ott általában zenei csatornákat szoktat nézni a pihenéstben résztvevő munkatársak.

A munka előkészületeire egy másik helyiségben van lehetőségünk, de erről majd a következő cikkben teszünk tájékoztatókat. Egy biztos, ez egy igen kényelmes munkahely, jó fizetéssel.

Keresőoptimalizálás

A mai világunkban a weboldalak elkészítése nem egyszerű feladatok közzé sorolandó, pontosabban már nem csak sima kockák elhelyezése, esetleges kattintások szimplán a menüben típusú munkákba sorolandó a weboldalkészítési munka. Most már a sima weboldal kevésnek bizonyul, nem foglalja le az internetes böngészőket, így ha vállalkozásról van, szó kevesebb megkeresésre számíthat a delikvens cég.

A szimpla HTML besorolású oldalakon kívül már CMS típusú weboldal elkészítését is el szokták vállalni a vállalkozások, úgy, hogy az igényeknek megfelelően végzik el a munkákat, de arra oda kell figyelnünk, hogy a vállalkozás, vagy magán ember megbízható e a munka elvégzésére, mert a mai világunkban, napról-napra kell fejlődnie minden munkavállalónak, de ez nem mindig történik meg.

Nem csak CMS mód alapján kell weboldal készíteni, nem csak szimpla HTML alapján, hanem az igényeknek megfelelően.

keresőoptimalizálás

Keresőoptimalizálás

A PAG-NET Informatikai Bt., próbál lépést tartani az idővel, ámbár a Betéti Társaságnál is vannak elforduló hibák, de mindig kijavítják a hibákat, az igényeknek megfelelően. Már több éve foglalkozik a vállalkozás weboldalak elkészítésével, és mindezeken kívül a keresőoptimalizálással, ami nem egy egyszerű feladatokat igénylő munkafolyamatokból. A régi időkben egyszerűbb volt a SEO, de most már több feladatokból álló munkafolyamat.

A keresőoptimalizálás nem csak hivatkozásépítésből áll, hanem tökéletes cikkek megjelenítéséből, plusz, nem teljesen mindegy, hogy a cikket hová írják, mennyit írnak róla. A linképítés már nem csak az adott weboldal elérhetőségének kiírásából áll. Mindezeken kívül, ha cikket írunk le kell tudunk ellenőrizni, hogy a mondatot amit leírunk nem egy másik oldal tartalmából való. A cikkek megírásán kívül az adott weboldal META adatainak módosítása is szükségeltetik.

A több éves munka tapasztalat, egy fórumban való részvétel emeli ki a PAG-NET-t. Referencia munkái között szerepel a Német anya vállalat magyarországi képviselete. Pontosabban, a Butzbach Hungária Kft. Az akkumulátorokkal foglalkozó Autó-System Kft., weboldala és még sorolhatnánk az általuk elvégzett munkákat, amibe a Bt., munkássága tartozik. Ne feledjék nem most kezdték el a keresőptimalizálás munkafolyamatait, így tapasztalat terén pontosak.

 

 

Kandalló az országunkban

A kandallók a mai világunkban nagyon úgy nézz ki, hogy visszatérő eszközök lesznek, miszerint az új építésű lakásokban, ingatlanoknak egy féle-fajta terméke lesz. De a kandallókat a régi építésű ingatlanokba is ellehet helyezni, oda kell figyelnünk, hogy hová is szeretnénk ezeket a termékek. NE feledjük, hogy kandallókból a mai világunknak köszönhetően más és más termék található meg. Vicces, de mi sem tudtuk ezeket. A szaknévsor oldalunkon keresztül, most egy információt fogunk megosztani ezen termékekről, miszerint melyik hová való.
Kandalló - Denke kandalló

Kandalló

Hogy milyen is ez a kandalló? Barokk és rokokó irányzatót követi ez a termék. Jellemzői: Monumentális, de kisebb léptékű e termék. Márvány burkolattal rendelkezik, a kastély kandallóhoz sorolható ez a termék. Faburkolattal is elkészíthető.

Modern

Ezek a kandallók letisztultak, már mint a kinézetük. Egyszerű geometrikusan van megtervezve, elkészítve.

Rusztikus

Ezeknek a termékeknek a legfőbb stílusa a természetesség, időtállóság, plusz igen robusztusnak néz ki ezen termék. Burkolata e szépségnek mészkőből, homokkőből áll össze. Nemes vakolatú termék. Bontott téglás.

Most, hogy egy jó pár kandalló féleséget soroltunk fel itt a blogunkon, egy pár szót tennénk az országunkban található szinte az egyik legjobb vállalkozásról, ki sokféle termékek gyártásával foglalkozik. A Denke Kandalló, vállalkozásnak már több mint harminc éves tapasztalata van a termékek gyártásával kapcsolatosan. Plusz a gyártott, elkészített termékek után javítási jótállást is vállal. Így az ő megbízásuk kandalló gyártás tekintetében igen lenyűgöző. Garancia, több éves tapasztalat. Nagyon is fontoljuk meg, hogy kit bízunk meg a kandalló gyártásával, javításával. A sok év nagy tapasztalatot jelent. De, és ezt mi sem hittük el mikor Denke úrral találkoztunk, hogy a kandalló gyártáson kívül más technológiával is rendelkeznek.

Kovácsoltvas termékek

Le pottyant az állunk, mikor a kovácsoltvas termékek bemutatásába indultunk el, pontosabban mi az ami ide tartozik. Gyönyörű szép korlátok. Egyedileg vannak elkészítve az igényeknek megfelelően. Sőt még a kerítések, vaskapuk is szerepet kaptak a Denke úrnak köszönhetően. Látogassák meg a weboldalukat, ott részeletesen lehet tájékozódni, ergo pontosabban a munkájukról, kapacitásukról.

 

Gyorsuló internet

A magyarkormány úgy döntött, hogy 2018-ra a hazai szélessávú internet működését elvégzi, így mindenhol lesz gyorsuló internet.

Solymár Károly Balázs közzétette, miszerint 883 ezer magyarországi háztartásban nem érhető el a legalább 30 megabites szolgáltatás, de ezek közül mintegy félmillió hozzáférését önkéntes vállalásként biztosítják a szolgáltatók. A fejlesztésre 68 milliárd forintnyi vissza nem térítendő és 10 milliárdos visszatérítendő forrás áll rendelkezésre, és van olyan térség, ahol a költségek 90 százalékát pályázati forrásból fedezhetik – tette közzé.