Tudomány kategória bejegyzései

A fürdés alapjaitól, mostanáig

A mai világunkban víz, valamint maga fürdés egészségmegőrzésben játszott igenfontos szerepét. Annak idején, pontosabban 1700-as évek végén a gyógyfürdők elterjedésének köszönhetően ismerték fel újra. Addig viszont nem igazán fordítottak rá nagy szerepet, mint annak idején a Róma birodalomban. Fürdővárosok alakultak ki, pontosabban, virágoztak fel újra. A fürdővárosok eme fénykora azonban nem csak termálvizeiknek volt köszönhető.

A fürdés elterjedt

Lent fürdőzés Bath-ban
Lent fürdőzés Bath-ban

A fürdés alapjaitól, mostanáig bővebben…

Keresőoptimalizálás: frissült

A SEO-k számára az egyik legfontosabb útmutató az úgynevezett Google okmánya, amelyet a websiteok kézien ellenőrző értékelőknek készített. A Google külső cégeken keresztül igen sok értékelőt alkalmaz, akiknek a legfontosabb feladatok az, hogy weboldalakat értékeljenek a rendszerszámára.

A keresőrendszerek királya a keresőoptimalizálás adta útmutató szivárogtatott ki – nyilvánosságra hozta a 160 oldalas útmutatót, és ígéretet tett rá, hogy rendszeresen frissíti azt. Néhány nappal ezelőtt ismét frissült az útmutató, és kisebb-nagyobb dolgokban változott is. Jennifer Slag nagyon részletes útmutatót készített arról, hogy mi módosult a 2015. novemberi verzióhoz képest.

Keresőoptimalizálás: weboldal információ

Talán a legfontosabb egy új szövegrész, ami meghatározza, hogy mi a legfontosabb a weboldalak érékelésekor.

  1. az url részének minősége és mennyisége
  2. weboldal tájékoztatás
  3. weboldal hírneve
  4. szakértelem, tekintély és nem utolsósorban megbízhatóság

A Google majd tovább hangsúlyozza a szakértelem, a megbízhatóságot és a tekintélyeséget. Ezzel kapcsolatosan részletesebben tájékozódhatunk a blogos oldalunk forgalmazójánál, ámbár az internet böngészése alatt az angolos dokumentációhoz is hozzáférhetünk a rendszerében.

 

Női allergia

Egy 20 éves lány szervezete szokatlan reakciót hoz létre, ha feláll. Mindezt ritka betegség okozhatja. Poszturális ortosztatikus szindróma (POTS) néven ismert az a ritka betegség, ami miatt a szívverés nagyon szapora sebességre tudd ugrani, ha a beteg feláll. Emiatt Claudia Powell csak kerekesszékben tud közlekedni, mert valahányszor kicsit hosszasan áll, elájul.

A betegség további tünetei közé tartozik a szédülés, az izzadás, a remegés, és a szorongás, valamint a szapora szívverés. A betegek semmiféle erős fizikai cselekvést nem képes elviselni. A tünetek enyhülnek, ha az illető lefekszik, de jellemzően súlyosan korlátozzák a normális életvitelt. A női allergia amire oda kell, hogy figyeljünk igen fontos.

Bővebben a nők lapján lehet tájékozódni.

Társadalom

A társadalom a közös lakóterületen élő emberek összessége, akiket a közös viszonyrendszerük és intézményeik – gyakran a közös érdeklődésük, ismertetőjegyeik, kultúrájuk – megkülönböztet más csoportok tagjaitól – írta le a wikipedia.

Az alábbi meghatározásokból tevődik össze: Köznapi értelmezés, Társadalomtudományi meghatározás és Politikai értelmezés.

Szervezeti egységei: Létfenntartás, Politikai szerveződés, Gazdálkodás, Rendszabályozás, Kultúra és közöshit.